Comfort zone and overflowing energy. Zona de confort si energia debordanta

March 24, 2013 Sam 0 Comments

Via internet

Am pronuntat in nenumarate randuri importanta combinarii alimentelor si, va vine sa credeti sau nu, aici prezenta lor este, de asemenea, notabila. Dar sa pornim cu inceputul. Haideti sa urmarim nitel ce este aceasta controversata zona de confort.

Astfel ca, la o modesta sondare a magicului teren "google" veti dibaci o explicatie senina si transparenta - zona de confort este un tip de conditionare mentala in care persoana isi creeaza limite imaginare, iar care astfel de limite provoaca sentimente de securitate nefondate.

Asemenea statusului quo sau homeostaziei, persoana care si-a stabilit zona de confort ca fiind ceva special in viata ei, va tinde sa ramana in acea zona si sa o mentina timp indelungat.

De pilda, daca o persoana se afla intr-o situatie inconfortabila sau care nu se potriveste asteptarilor ei, va face tot posibilul sa revina la confort, la ceea ce este familiar.

De asemenea, sunt multe persoane care, in ciuda nemultumirii sau frustrarii, pentru ca se simt in siguranta aleg sa zaboveasca in locuri de munca, relatii si situatii nedorite deoarece se tem de nestiut, de tainic, de schimbare.

Chiar daca la prima cercare zona de confort se arata simpatica si convenabila, permiteti-mi sa va spun, ea este foarte daunatoare si absolut contraindicata de catre mine, de catre formatori motivationali (NLP - neuro-linguistic programming) si multi altii.

Este atat de pagubitoare incat odata cu trecerea timpului, intr-un mod firesc si natural, se instaleaza nesimtitor, cu multa dezinvoltura in viata oamenilor. Amplificandu-si astfel fortele, dezvoltandu-se tot mai mult pana la indeplinirea obiectivului sau. 

Acela de a segrega, de a neutraliza si anihila orice urma de energie, de evolutie, dezvoltare si de inmagazinare a informatiilor noi, lectiilor, deprinderilor.

Asadar, va recomand si va invit cu drag sa asistati la operatia contra regresului, la interventia contra regresului vostru ori al celor dragi voua. Cum?

Printr-o simpla "deplasare" in care luati masuri si actionati - Realizati in fiecare zi ceva ce va sperie, efectuati ceva ce nu va doriti. De pilda, concretizati un proiect demult inceput, sunati un prieten vechi, aplicati pentru o noua slujba, faceti ordine in dulap...


Orice fapta originara, noua sau indezirabila va sluji dezvoltarea voastra!

Si cum ramane cu energia amintita anterior? Ei bine, fara ea, cumva nu se poate progresa si implicit realiza orice noua actiune - a iesi din zona de confort.

Asa ca, revenim la lucrurile de baza si anume, la combinarea alimentelor. Insa, nu va lasati intimidati de ea, cultivarea celor mai optime combinatii in alimentatie, nu e atat de anevoioasa precum pare.

Sumarizand, daca mancati carne laolalta cu cartofi, lapte (de origine animala) cu cereale, branza cu paine sau peste cu orez, va nimiciti singuri sistemul intern, va secatuiti de energie. 


Solutia e simpla si este justificata in chimie unde exista o lege care rosteste si sustine limpede ca doua medii cu efect contrar nu pot lucra impreuna. Luati ca exemplu magnetii, negativ cu negativ precum si pozitiv cu pozitiv, nu se inteleg, nu se doresc sub nicio forma. Asemenea lor sunt mediile acide si bazice din corpul nostru. Ele nu pot actiona in acelasi timp, se neutralizeaza una pe cealalta. 

Fiecare tip de hrana are nevoie de un anumit tip de suc gastric 
si nu toate sucurile gastrice sunt compatibile.

Astfel, amidonoasele (paine, orez, paste, cartofi etc.) au nevoie de un mediu digestiv alcalin adica bazic, care este furnizat initial in gura de enzima ptialina. Pe de alta parte, alimentele care contin proteine (carne, lactate etc.) au nevoie de un mediu acid pentru digerare – acidul clorhidric si pepsina. Prin urmare, daca mancati o proteina impreuna cu un amidon, digestia este ingreunata sau chiar, complet blocata. Mai mult decat atat, hrana nedigerata este un mediu fertil pentru bacterii, care o fermenteaza si o descompun, provocand tulburari digestive si gaze.

De asemenea, subliniez ca "alimentele care au nevoie de mediu acid pentru a fi digerate sunt nocive si datorita faptului ca acidul din corpul nostru duce la o ingrosare a sangelui. Cand sangele este mai gros, nu reuseste sa circule rapid prin vene si capilare, iar oxigenul se consuma inainte de a ajunge la absolut toate celulele." (Sursa)

Concluzionand, combinatiile incompatibile de alimente precum si consumarea in preponderenta a celor de origine animala va storc de energie si, foarte important, orice fenomen care provoaca pierdere de energie este potential generator de boala.

De retinut:
Nu combinati proteine si amidon/carbohidrati la aceeasi masa;
* Consumati cat mai multe alimente cu un continut ridicat de apa in ele;
* Carnea este acida si densa (fara apa);
* Salatele si legumele merg cu orice - proteinele merg cu salate, asemenea si amidonoasele.

Si totusi, va intrebati ce legatura are combinatia alimentelor cu lipsa de energie? Ei bine, o digestie ingreunata consuma mai multa energie nervoasa decat orice altceva. Iar o digestie ingreunata nu poate sa apara decat in urma combinatiilor incompatibile de alimente si in absenta celor crude. Atunci cand alimentele sunt combinate necorespunzator in tractul digestiv, timpul necesar digestiei este de 8, 10, 12 sau 14 ore. Insa, atunci cand alimentele sunt combinate corect, organismul isi face datoria intr-un mod eficient, astfel ca digestia dureaza in medie 3-4 ore. 

Va doresc o saptamana minunata si
o energie debordanta!


Mai multe detalii + un tabel al combinarii alimentelor gasiti aici.

Sursa articolului: Anthony Robbins - Putere nemarginita


0 commenti:

Leave a thought, a reflection or a wish: