Eat properly. Mananca corespunzator

March 21, 2013 Sam 0 Comments

La intampinarea acestui titlu, socotesc, pe ici pe colo, pitulate infatuari din partea unora, ce sunt taman indreptatite pe de-o parte insa, analizand usor veti sesiza ca actiunea de a manca nu este atat de rudimentara precum pare, ea nu consta in a dumica un aliment si atat. Ba mai mult, prin complexitatea sa si prin benefiiciile aduse o putem supranumi "arta de a manca". Pentru ca, a manca corespunzator este o arta. 

Din nefericire, in secolul XXI, oamenii sunt mai mult in alerta, se pripesc mai frecvent, sunt concentrati  strasnic pe lucruri netrebuincioase etc., de unde asadar, emana solemn o intrebare: unde se grabesc oamenii? Raspunsul il putem gasi in conceptia comuna a acestora - viitorul. Acesti insi sunt aproape 90% din timp cu un picior si cu un gand in viitor. Si de aici, credeti-ma, atarna marea majoritate a problemelor. 

Cum asa? Ei bine, din graba se naste negativitate, se naste stres, iar stresul este datator de multiple boli. Asa acced oamenii la "pilotul automat", abandonandu-si emotiile, starile si actiunile sortii, destinului, evenimentelor... De unde se subintelege si haosul din alimentatie. Marea majoritate a persoanelor napustesc bietul organism prin ingurgitarea alimentelor procesate, lipsite de nutrienti. In plus, il priveaza de energie prin combinarea proasta a alimentelor si implicit, prin indigestie. 

De retinut, digestia incepe din gura prin mestecare lenta, stomacul nu are dinti!

Asadar, a manca corespunzator reprezinta: 

1. combinarea corecta a alimentele (mai multe detalii aici)
2. mestecarea lenta a fiecarui aliment
3. mancatul in liniste
4. stare de spirit pozitiva

Ori precum un Buddhist:

* urmati pe cat posibil o rutina in fiecare zi (micul dejun, pranzul si cina la ore fixe) 
* intre mese mancati doar fructe sau beti un ceai 
* nu mancati pe ascuns, ci in prezenta celorlalti
* pastrati desertul pentru o ocazie speciala
* bucurati-va de mese gatite in casa
* mancati dupa meditatie
* mancati in liniste (fara radio, televizor sau ziar) (Sursa)

"Un sistem digestiv puternic este cea mai buna aparare impotriva multor probleme de sanatate, incluzand cancerul, boala Alzheimer sau bolile de inima." (Sursa)

In speranta ca aceste informatii v-au fost utile, va incurajez pentru inceput sa introduceti una sau doua idei in tabieturile voastre. 


0 commenti:

Leave a thought, a reflection or a wish: