Tort de ciocolată vegan | Rețetă
Recent am făcut un tort de ciocolată vegan delicios, cu o textură umedă îmbietoare. E a doua oară când realizez un tort vegan copt. Obișnuiam să fac torturi raw vegane (crude, necoapte), ceea ce încă fac cel mai adesea. Însă acest tort merită încercat.
INGREDIENTE uscate
100 g fulgi ovăz măcinați
1/1 linguriță bicarbonat de sodiu
1 linguriță praf de copt bio
un vârf de cuțit sare de himalya
Așezați fulgii de ovăz, bicarbonatul de sodiu, praful de copt și sarea
în robotul de bucătărie și mixați. Lăsați deoparte.
------------------------------------------------
INGREDIENTE cremă ciocolată
2 linguri pudră cacao
1 lingură zahăr de cocos
1 lingură ulei de cocos
Puneți la foc mic într-o oală a doua categorie de ingrediente.
amestecați până uleiul se topește și se omogenizează. Lăsați deoparte.
------------------------------------------------
INGREDIENTE
1 lingură pudră de cacao
1 lingură pudră de carob
1 lingură zahăr de cocos
1 lingură ulei de cocos
1/2 linguriță oțet de mere
1/2 cană apă fierbinte
INSTRUCȚIUNI
Într-un bol adaugați următoarele ingrediente: pudră cacao, pudră carob, zahăr cocos,
ulei cocos, oțet de mere, apă fierbinte și amestecați.
În bolul cu ingrediente umede adăgați cele uscate - fulgii de ovăz - și amestecați bine. mai adăugați apă fierbinte dacă e necesar. Trebuie să aibă o consistență cremoasă relativ lichidă.
Turnați într-o formă inel de tort și puneți la cuptor pentru 25 de minute la 180 de grade.
Când e gata turnați deasupra crema de ciocolată.
Enjoy!
Cu drag,
Sam