Raw bundt cake. Raw ciambella. Gogoasa raw
Cu prilejul acestei minunate zile de primavara dedicate in intregime femeii, va prezint o reteta traditionala, foarte raspandita si apreciata. Probabil exista foarte putine persoane care nu au auzit de acest gen de "prajitura".
Formula obisnuita a acestei retete este infatisata de trei principale ingrediente - faina, zahar si oua. Ingrediente neintrebuintate de catre mine si slab recomandate. Astfel, in ciuda nenumaratelor variante ale acestei retete, varianta raw nu am depistat-o inca.
Prin urmare, ce credeti ca s-a intamplat? S-a intins o incantatoare si agreabila stare de fantezie in bucutaria mea :) din care a rezultat o deosebita savoare. Si, fiind o varianta sanatoasa, o prescriu cu multa caldura.
INGREDIENTE:
- 1 cana nuci
- 1/2 cana suc de portocale proaspat stors impreuna cu pulpa
- 1 lingura miere (cantitatea in functie de preferinta)
- 1 lingura seminte de mac
INSTRUCTIUNI:
Treceti nucile printr-o rasnita. Compozitia o amestecati intr-un bol alaturi de sucul de portocale impreuna cu pulpa, mierea si semintele de mac pana cand toate ingredientele se imbina perfect.
Asezati compozitia finala intr-o forma inel (gogoasa) si puneti la congelator pentru aproximativ 2-3 ore (timpul congelarii depinde in functie de consistenta dorita).
Pentru ornat presarati deasupra seminte de mac si savurati.
English recipe (click on the picture to enlarge)
Va doresc o zi minunata si un calduros "La multi ani" femeilor de pretutindeni!
In mod deosebit, mamei mele, bunicii si matusii.
Happy International Women's Day! Best wishes to all women around there.
0 commenti:
Leave a thought, a reflection or a wish: