20 Tips (20 de sfaturi)

October 07, 2012 Sam 0 Comments

Va prezint cateva sfaturi pentru ameliorarea sanatatii, pentru cresterea nivelului de energie si in cele din urma, pentru o stare de bine. Bineinteles ca aceste sfaturi nu sunt aplicabile la toata lumea, suntem cu totii diferiti, de aceea va indemn sa le incercati pentru o perioada de timp si sa observati reactiile corpului vostru. Asadar:

1. Eliminati principalele produse toxice. Produsele care introduc in corp cele mai mari cantitati de toxine sunt tigarile, alcoolul, zaharul si cafeaua.
2. Eliminati carnea de vita.
3. Evitati cat mai mult lactatele. Le puteti inlocui cu lapte de soia, de migdale, etc. si cu branza de soia sau tofu.
4. Mancati peste de doua ori pe saptamana.
5. Beti cel putin 2 litri de apa zilnic.
6. Introduceti in alimentatia voastra zilnica cat mai multe legume si oleaginoase. Legumele, fiind alimente bazice (alcaline), vor contribui la refacerea echilibrului acido-bazic al organismului, iar fructele oleaginoase precum nucile, alune si migdalele sunt bogate in proteine vegetale si fitonutrienti.
7. Folositi sare de mare, sare de Himalaya, in locul celei obisnuite.
8. Recomand sa beti cat mai multe smoothie-uri din fructe si verdeturi. Acestea au capacitati detoxifiante si regeneratoare importante.
9. Folositi faina integrala pentru gatit, orezul brun si pastele integrale. Alimentele integrale au avantajul faptului ca sunt nerafinate, astfel aportul de nutrienti este cu mult mai ridicat decat in cazul alimentelor procesate, si au un continut ridicat de fibre, care amelioreaza digestia si ajuta la eliminarea reziduurilor rezultate in urma proceselor metabolice.
10. Incercati sa introduceti in alimentatie super alimentele precum: semintele chia, hrisca, seminte de canepa, spirulina, chlorella, miere, etc.
11. Nu mancati cu 2 ore inainte de culcare.
12. Repet, beti apa inainte de masa cu cel putin jumatate de ora si dupa masa la 2 ore. Niciodata in timpul mesei.
13. Incercati sa mancati alimente cat mai naturale. Va sfatuiesc sa profitati de fiecare data cand aveti ocazia sa mancati direct din gradina bunicii sau sa cumparati alimentele direct de la tarani.
14. Gatiti la abur sau la cuptor, in locul prajelilor. Uleiul ars este o sursa majoră de toxine.
15. Incercati sa folositi uleiuri presate la rece si dintr-o sursa cat mai sigura. Recomand uleiul de samburi de struguri pentru gatit si uleiul de masline pentru salate.
16. Cititi cu atentie etichetele de pe produse.
17. Dormiti suficient, cel putin 8 ore.
18. Incercati sa includeti miscarea in programul de zi cu zi.
19. Ganditi pozitiv. Zambiti. Petreceti cat mai mult timp in natura.
20. Respirati adanc.

0 commenti:

Leave a thought, a reflection or a wish: