Workout (Antrenament)

October 07, 2012 Sam 0 Comments

UPDATE: 12.11.2012
Dupa cum am mentionat si inainte, activitatea fizica este foarte importanta, insa am vrut sa revin cu alte informatii, actualizari, care sper sa va deschida si voua ochii.

Un recent articol din Ziarul Lancet spune ca lipsa miscarii se afla in prezent in topul cauzelor de moarte prematura la nivel global. De asemenea, un articol din Jurnalul Medical Britanic arata ca reducand statul jos la mai putin de trei ore pe zi poate prelungi cu pana la doi ani, in medie, speranta de viata. 

Doar 20 de minute de exercitii fizice pe zi sunt suficiente pentru a face diferenta intre declansarea diabetului sau evitarea aparitiei acestuia la copiii predispusi. Studiul, prezentat in JAMAa supus aleatoriu peste 200 de scolari de gimnaziu obezi si supraponderali la 20 sau 40 de minute de activitate fizica supravegheata cinci zile pe saptamana, contra unui grup care a mentinut o activitate obisnuita (sau lipsa ei), timp de 13 saptamani. Rezultatul preliminar al studiului a fost receptivitatea la insulina, un factor puternic al riscului de diabet tip 2; urmatoarele masuri au inclus conditia fizica si grasimea.

In concluzie, ambele doze de activitate fizica au imbunatatit semnificativ receptivitatea insulinei, sugerand prevenirea diabetului in timp.  Doza de 40 de minute a avut un efect mai mare, insa 20 de minute pe zi au fost suficiente ca sa conteze.

In plus,  National Weight Control Registry (Registrul National de Control al Greutatii), sustine ca si cea mai modesta activitate zilnica pare sa fie un element aproape universal pentru mentinerea cu success a greutatii pe termen lung. Astfel, se creaza si o protectie impotriva tuturor bolilor cronice majore pentru care obezitatea reprezinta un factor de risc, cum ar fi: bolile de inima, cancer, atacul cerebral si diabetul.

“Minte sanatoasa in corp sanatos” suna familiar, nu? Asadar, ce parere aveti sa luati cu totii un angajament - angajamentul celor 20 de minute pe zi - in care va angajati sa faceti o activitate moderata de 20 de minute pe zi? Daca socotiti, o zi are 1.440 de minute, din acestea 20 de minute reprezinta mai putin de 1.4 %. Sunteti dispusi sa oferiti 20 de minute din timpul vostru pentru a reduce riscul unor boli? Totul nu este decat o chestiune de minute, minute care pot face diferenta intre diabet si sanatate. 
Nu e o garantie absoluta, dar, cu siguranta, e mult mai aproape de ea decat orice altceva.


Daca puteti, dati mai departe aceasta informatie, este fundamental sa stim si sa cunoastem. Daca am transforma aceasta cunoastere in puterea unei activitati regulate, ne-am proteja copiii de boli cronice, in timp ce am cultiva un obicei sanatos care sa dureze o viata si de beneficiile careia sa ne si bucuram pe tot parcursul ei. (Sursa - http://www.huffingtonpost.com/healthy-living/)


Pentru o stare de bine, desigur, e nevoie de miscare pe care ar fii bine sa o includeti in programul vostru zilnic. Aceasta poate consta in mersul pe jos, folosirea scarilor in locul liftului, joaca cu copiii, dansul si exercitii fizice.
In cazul exercitiilor fizice va sugerez, daca le faceti acasa si nu aveti timp de mers la sala, sa alegeti un mentor de pe internet (pe youtube sunt o sumedenie) si sa il urmati. 
De asemenea, aveti grija la cortisol, cresterea acestuia impiedica arderile si duce la acumularea de grasime. Din ce cauza creste cortisolul? Daca va supuneti antrenamentelor mai lungi de 90 de minute, daca aveti tensiuni la serviciu sau acasa, daca nu dormiti suficient, daca va este foame si nu inlaturati aceasta senzatie, se traduce in cresterea cortisolului. 

Acestea fiind spuse, va prezint mentorul meu si cateva din exercitiile pe care le urmez si care, permiteti-mi sa va  zic, sunt foarte eficace.
Amanda Russell este mentorul meu, ea prezinta saptamanal un exercitiu si uneori sfaturi despre alimentatie. Mai multe detalii gasiti pe site-ul ei - http://amanda-russell.com/ si pe pagina de pe youtube -   http://www.youtube.com/user/AmandaRussell.





0 commenti:

Leave a thought, a reflection or a wish: