Raw Vegan Carrot Cake and 6th Blogiversary

November 10, 2018 Sam 0 Comments

Joi, 08.11.2018, a fost ziua mea de nume (Sf. Mihail și Gavril), iar zilele trecute a fost aniversarea blog-ului, Wellness by Sam a împlinit 6 ani. Blog-ul are o însemnătate aparte pentru mine; nu este doar locul unde îmi expun ideile despre sănătate sau notez rețete, ci, e locul unde s-a înfiripat visul de a deschide un loc unde toate acestea prind viață fizic. De aceea studio-ul unde practic cele trei pasiuni ale mele - fitness, nutriție, psihologie - poartă numele blog-ului, Wellness by Sam studio. 

Cu ocazia aceasta am vrut să încerc o nouă rețetă de tort. E vorba de un tort destul de renumit care poartă numele de Carrot Cake. Această rețetă e raw vegană, nu conține lactate, nici zahăr sau făină.

Raw Vegan Carrot Cake
💫 sugar free
💫 gluten free
💫 lactose free

P.S. Tortul a fost făcut în grabă și din păcate nu arată extraordinar, dar e foarte bun la gust și sănătos.


INGREDIENTE BAZĂ

100 g nuci românești
nucșoară
scorțișoară
2 curmale medjool sau 6 curmale mici
3 morcovi mici răzuiți

Toate ingredientele, cu excepția curmalelor și morcovilor, se mixează în robotul de bucătărie.
Se adaugă curmalele și se mixează din nou până devine o compoziție lipicioasă.
Se adaugă morcovii răzuiți și se mixează din nou.

Compoziția lipicioasă se așează într-o formă de tort inel dimensiune medie.


INGREDIENTE CREMĂ

70 g caju crud (înmuiat în prealabil)
3 linguri pline de lapte de cocos full fat (lapte la conservă firma Rapunzel)
2 linguri sirop de agave (după gust)

Toate ingredientele se mixează în blender.
Se toarnă compoziția deasupra de baza tortului și se pune la congelator timp de 2-3 ore.


Weekend plăcut!


Cu drag,

             Sam

0 commenti:

Leave a thought, a reflection or a wish: