Parfait raw vegan - un deliciu sănătos

October 31, 2018 Sam 0 Comments

Astăzi vă poftesc la o nouă rețetă, perfectă pentru micul dejun sau gustare. Se știe că sunt o împătimită a smoothie-urilor - de ani de zile consum smoothie în multe culori și gusturi - însă rețeta de mai jos m-a făcut să-mi schimb micul dejun, cel puțin deocamdată (nu se știe cât mă ține până revin din nou la smoothie) :))

Rețeta de astăzi poartă numele de „parfait”. Dar nu este vorba de clasicul parfait care conține frișcă și ouă. Parfait-ul meu este raw vegan, fără zahăr, fără ouă, fără lactate. Singurul lucru în comun e faptul că ambele deserturi (parfait-ul clasic și cel raw vegan) sunt reci :) și ambele se servesc în pahar sub mai multe straturi.


INGREDIENTE compoziție uscată

10 g caju crud
10 g migdale
1 lingură fulgi cocos bio
1 lingură semințe in
1 lingură semințe susan negre
2 linguri semințe chia
scoțișoară
nucșoară
1/2 linguriță ghimbir pudră
1/2 linguriță turmeric pudră
1 linguriță carob pudră

1 linguriță ulei cocos bio
1 curmală medjool

Toate ingredientele, cu excepția uleiului de cocos și curmalei, se mixează în robotul de bucătărie. Se adaugă uleiul de cocos și 1 curmală medjool și se mixează din nou.

INGREDIENTE compoziție lichidă

1 banană
100 ml lapte vegetal (orez, migdale... )
20 g fulgi de ovăz

Cele trei ingrediente se mixează în blender.

Se taie 1 kiwi felii și se așează la baza paharului. Se acoperă câteva linguri din compoziția uscată de semințe și nuci. Se toarnă deasupra câteva linguri din compoziția lichidă. Se repetă procedeul până la gura paharului.


E o rețetă delicioasă și foarte ușor de făcut. Un deliciu sănătos pentru copii și adulți. Acest parfait e plin de vitamine, minerale, antioxidanți, proteine, calciu, fier... carbohidrați complecși. Ce mai, o bombă de energie.

Poftă bună!

Cu drag,

             Sam

0 commenti:

Leave a thought, a reflection or a wish: