Raw Cauliflower Pate (Pateu de Conopida Crud)
Desi am mentionat in variate randuri si postari importanta alimentelor crude, doresc sa revin si sa intaresc valoarea acestora.
Precum uleiul (de orice tip) care, la temperaturi ridicate se oxideaza - prajirea nu este recomandata - asa caldura distruge enzimele si nutrientii alimentelor.
Pe scurt, la nastere primim un cont limitat de enzime care, se chinuie sa lucreze pe tot parcursul vietii noastre pentru a pune in functiune fiecare organ.
Singura sursa alternativa pe care o avem deriva din sursele alimentare insa, vestea proasta, precum am precizat si anterior, este aceea ca la o temperatura de peste 42 de grade enzimele se distruge.
Ce se intampla cand contul tau de enzime se diminueaza? "Corpul transmite un semnal de alarma catre toate enzimele din corp. Astfel el va fura enzime din glande, muschi, nervi si sange pentru a ajuta in procesul dificil digestiv.
Si astfel, se ajunge la o deficienta de enzime in diferite organe iar oamenii de stiinta spun ca acesta este unul din motivele instalarii unor alergii si chiar boli.
Conform descoperirilor medicale facute de doctorul Edward Howell, deficienta de enzime duce la boli precum : alergii, boli de piele, obezitate, boli de inima, imbatranire si anumite tipuri de cancer.
Puterea vindecatoare a enzimelor este absoluta si demonstrata. Aproape fiecare sistem regulator din corpul nostru depinde de enzime si sufera cand acestea lipsesc: coagularea, inflamarea, vindecarea ranilor sau regenerarea tesuturilor sunt doar cateva din actiunile lor." (Sursa)
Singura modalitate de a alimenta contul de enzime este prin alimentele vii pe care le consumam. Asadar, recomand, fie ca ma repet, consumarea preponderenta a alimentelor crude. Gasiti aici alte informatii ce merita luate in considerare spre o alimentatie sanatoasa.
“Hrana gatita este recunoscuta de catre organism ca un “inamic”".
"Dupa atatea sute de ani de hrana gatita, cum de nu s-a adaptat organismul uman la ea?
Pentru ca nu poate face acest lucru! Atunci cand consumam hrana gatita, dupa 30 de minute apare leucocitoza (12.000-20.000 leucocite/mm3), ceea ce arata ca hrana gatita este recunoscuta de catre organism ca un “inamic”. Daca acest lucru se intampla de cateva ori pe zi, timp de mai multi ani, aceasta va duce la suprasolicitarea sistemului imunitar, ceea ce se va reflecta in starea noastra de sanatate." (Sursa - Dr. Mirela Strant - Viata verde viu)
Pentru ca nu poate face acest lucru! Atunci cand consumam hrana gatita, dupa 30 de minute apare leucocitoza (12.000-20.000 leucocite/mm3), ceea ce arata ca hrana gatita este recunoscuta de catre organism ca un “inamic”. Daca acest lucru se intampla de cateva ori pe zi, timp de mai multi ani, aceasta va duce la suprasolicitarea sistemului imunitar, ceea ce se va reflecta in starea noastra de sanatate." (Sursa - Dr. Mirela Strant - Viata verde viu)
Astfel, in ajutorul vostru soseste o noua idee de reteta cruda (raw), absolut delicioasa - pateul de conopida. Va promit ca savoarea sa va deveni memorabila.
INGREDIENTE:
- 1 conopida (taiata bucatele)
- 1 lingura fulgi de drojdie
- 1 lingura nuci
- suc de lamaie
- ulei de masline
- sare marina neiodata
- usturoi
- oregano (optional)
INSTRUCTIUNI:
Adaugati bucatelele de conopida (cantitatea in functie de preferinta) impreuna cu restul ingredientelor, mai putin uleiul, usturoiul, sarea, in blender sau robot de bucatarie si mixati pana devine o pasta cremoasa.
Apoi adaugati restul condimentelor, amestecati si savurati.
* Eu am savurat pateul imbinat cu fibre de la firma Fito Fitt (cele din imagine).
* Fulgii de drojdie sunt de la firma Sanovita si se gasesc in magazinele Miracolul Plantelor sau Enigma.
English recipe (click on the picture to enlarge)
Va doresc pofta buna si o saptamana minunata!
Mega buna. Am exagerat cu lamaia, la urmatoarea probabil renunt la ea (lamaie). Multumesc de reteta.
ReplyDelete