Mini pumpkin tartes (Mini tarte cu dovleac)
Astazi am trait placerea primei ninsori, astazi am simtit cu adevarat iarna. E atat de frumos sa privesti fulgii cum cad, sa admiri tinutul alb; parca e magic. Nu stiu daca si voi rezonati cu trairile mele, insa, ce stiu si sunt convinsa e ca atunci cand nu mai simti fiorii primei ninsori inseamna ca imbatranesti...
Precum spunea Edith Sitwell, "iarna este momentul pentru confort, pentru mancare buna si caldura, pentru atingerea unei maini prietenoase si pentru o discutie alaturi de foc: este momentul pentru acasa".
Asadar, cu prilejul acestui moment si a multor altora, va prezint un mini desert raw dupa principiul cu care v-am obisnuit deja - simplu, sanatos si satios.
Mini tarte cu dovleac
INGREDIENTE CRUSTA:
- 1 cana de caju
- 1/2 cana apa
- 1 lingurita ulei de cocos
- miere (cantitatea in functie de gust)
INSTRUCTIUNI:
Adaugati toate ingredientele intr-un blender si mixati pana compozitia devine cremoasa si putin lipicioasa. Asezati compozitia in formele tartelor si puneti la frigider.
INGREDIENTE CREMA:
- 1/2 dovleac mic
- miere
- seminte de dovleac (optional)
INSTRUCTIUNI:
Taiati dovleacul felii, inlaturati coaja si puneti la fiert pentru aproximativ 15 minute, pana e moale. Apoi asezati feliile in blender impreuna cu mierea si 2-3 linguri de apa (cea in care a fiert) si mixati pana devine cremos. Adaugati crema peste crusta, adaugati semintele si savurati.
* Crusta poate sta foarte bine si la congelator devenind astfel o inghetata raw.
Fie ca aceasta iarna sa va mangaie sufletele
si sa va imbratiseze duios!
Duminica placuta!
0 commenti:
Leave a thought, a reflection or a wish: