Raw chocolate cake (Tort raw de ciocolata)
Si am intrat in luna sarbatorilor, in luna decembrie, in luna unde gasim mai multa fericire si iubire decat oricare alta perioada a anului. Eu personal iubesc decembrie si tot ce acesta ne ofera - colinde, filme de Craciun, ceai fierbinte, mirosul de scortisoara, plimbarile prin zapada si nu in ultimul rand, luminitele de pe strazi, decoratiunile din vitrinele magazinelor, decoratiunile caselor si desigur, bradul impodobit. Dar cel mai frumos moment si puternic afectiv e, cu siguranta, adunarea familiei, sa petreci timp cu cei dragi la caldura, cu bradul alaturi, povestind, vizionand un film sau luand masa impreuna.
Buna, decembrie! Ma bucur ca te-ai reintors.
Abia am asteptat sa impartasesc cu voi aceasta reteta care, fara sa exagerez, e nespus de buna si atat de usor de facut... v-o recomand cu caldura. Este desertul de ciocolata mult ravnit de toata lumea si, sa fim sinceri, cui nu-i place ciocolata? Insa, acesta este cel mai putin pacatos dintre produsele de panificatie realizate din ciocolata. Veti observa din ingrediente cat e de simplu.
Tort raw de ciocolata
INGREDIENTE CRUSTA TORTULUI:
- 1 cana nuci
- 1 cana smochine uscate
- 1 lingurita ulei de cocos
INSTRUCTIUNI:
Asezati toate ingredientele in blender si mixati pentru 1 minut. Apoi aranjati compozitia uniform pe partea de jos a unui recipient cu forma de tort si pastrati in frigider pana realizati crema.
INGREDIENTE CREMA TORTULUI:
- 1 cana caju (inmuiat in prealabil 1-2 ore)
- 1/3 cana apa
- 1/3 cana ulei de cocos
- 1/3 cana pudra de roscove/ carob (cantitatea in functie de gust)
- 1/3 cana indulcitor (miere, sirop de artar, agave)
INSTRUCTIUNI:
Asezati caju-ul, apa si indulcitorul in blender si mixati pana cand e neted si cremos. Adaugati pudra de roscove si uleiul de cocos si mixati din nou.
* In locul pudrei de roscove puteti utiliza o tableta de ciocolata bio pe care o topiti in apa fierbinte.
Gustati crema si adaugati fie carob, fie indulcitor, in functie de gust.
Turnati compozitia cremoasa peste crusta din frigider si lasati inapoi in frigider timp de cel putin 4-5 ore sau daca preferati, lasati in congelator.
* Pentru garnitura puteti presara fulgi de cocos sau pudra de roscove/carob.
* Reteta inspirata de Nadia Petrova
* Pentru garnitura puteti presara fulgi de cocos sau pudra de roscove/carob.
* Reteta inspirata de Nadia Petrova
Si atat, acesta este tortul raw de ciocolata. Simplu de realizat, nu? Dar pe cat e de simplu, pe atat e de gustos. Enjoy!
Va doresc o saptamana frumoasa si
o luna plina de iubire si afectiune!
ENGLISH RECIPE
|
Ingredients
for the crust:
1 cup walnuts 1 cup dried figs 1 tsp coconut oil
for the filling:
1 cup of cashews (soaked over night or at least 2 hours)
1/3 cup water 1/3 cup coconut oil
1/3 cup carob powder
1/3 cup sweetener (honey, maple syrup, agave)
|
Instructions
Start by preparing the crust. Place all ingredients in a high speed blender
and mix for 1 minute. Then arrange the composition evenly on the bottom of a
cake shaped container and keep in refrigerator until filling is made.
Meanwhile prepare the filling. Place the cashews, water and sweetener in
blender and mix until it is smooth and creamy. Add carob powder and coconut
oil and mix again.
Taste the cream and add carob or sweetener, according to taste.
Pour the filling over the crust from the refrigerator and let back into
the fridge for at least 4-5 hours, or if you prefer, leave in freezer.
Notes:
* In place of carob powder you use a bar of chocolate bio then melt it in
hot water.
* For garnish you can sprinkle flaked coconut or carob powder
* Recipe inspired by Nadia Petrova
|
Am avut deosebita placere si onoare sa degust acest minunat tort facut chiar de autoare. Ma asteptam sa fie bun doar cunoscand ingredientele sanatoase si de calitate, dar in momentul cand am inceput sa savurez, mi-am dat seama ca mi-a intrecut asteptarile. Are un gust mirific care incanta toate simturile. M-a invaluit o senzatie de fericire copilareasca si pentru asta iti multumesc, Alina. Te felicit si iti doresc cat mai multe astfel de retete!
ReplyDeleteEu iti multumesc pentru aceste cuvinte care m-au umplut de fericire. Ma bucur foarte mult ca ti-a incantat simturile, precum a facut-o la mine.
Delete