The most unhealthy ingredients (Cele mai nesanatoase ingrediente)
Cred ca stiti cu totii ca citirea etichetelor alimentare este importanta, iar daca nu stiati sau nu aveati acest obicei, sper ca macar in urma acestui articol sa il luati in considerare.
Daca in clipa in care sunteti intr-un supermarket puneti mana pe un produs alimentar si va amintiti de acest articol atunci, ma declar multumita, inseamna ca ati pasit spre informare, spre a stii mai mult. Nu va lasati mintiti si controlati de catre multinationale. De asemenea, v-am spus ca aceasta actiune cere un minim efort care, in plus, e spre binele vostru?!
De cate ori nu vi s-a intamplat sa cititi sau sa auziti numele unui ingredient care parca era in chineza? Potrivit nutritionistului holistic Danielle Felip, unele dintre aceste alimente si chiar cele cu care sunteti familiarizati, cum ar fi zaharurile, pe termen lung, pot fi daunatoare pentru organismul nostru. De asemenea, Felip adauga faptul ca exista trei mari "raufacatori" in alimente: cele cu un continut excesiv de zahar, MSG (de exemplu, MSG-ul este adesea intalnit in marea majoritate a fast-food-urilor) si grasimile trans.
Ca si o mica sugestie, cand cititi lista de ingrediente, intotdeauna cercetati oricare ingredient va suna necunoscut. Unele ingrediente, cum ar fi grasimi saturate si trans, sodiu si zahar pot aparea sub nume diferite.
Expertii sustin sa ramanem la alimentele care contin maxim 5 ingrediente, deoarece cele cu un continut de peste 10 ingrediente sunt adesea pline de conservanti, zaharuri si alti aditivi care sunt greu de digerat.
In plus, Felip, sugereaza, ceea ce si eu sustin, sa nu cumparam alimente cu ingrediente necunoscute, sa fim precauti si sa verificam intotdeauna etichetele. Si nu in ultimul rand, sa cautam alimentele cat mai naturale posibil.
Asadar, va prezint 10 cele mai nesanatoase ingrediente gasite in produsele alimentare si efectele lor secundare.
1. Culorile artificiale
Exista un motiv pentru care cele mai multe dulciuri ne agita. Culorile artificiale ascunse in alimente pot provoca hiperactivitate si dureri de cap.
2. Faina alba decolarata
A fost tratata cu chimicale pentru a arata mai alba decat este in realitate. Acest tip de faina este deposedata de nutrienti si fibre. De cele mai multe ori este intalnita in painea alba.
3. Sirop de porumb
Acest ingredient se gaseste in alimentele cele mai prelucrate si nu are nici o valoare nutritiva. De asemenea, s-a gasit ca acesta contribuie la cresterea riscului de diabet 2. Iar supraconsumul poate fi daunator pentru ficatul nostru.
4. Indulcitori artificiali
Acestia sunt cei care dau gustul dulce produselor alimentare, dar care este atat de adictiv. Nu ati observat ca dupa ce mancati ceva dulce mai vreti si mai vreti? Aceasta e adictia pe care o provoaca. De asemenea, indulcitorii artificiali sunt aproape intotdeauna obtinuti chimic; cauzeaza migrene si chiar cancer.
5. BHT (Butylated Hydroxytoluene)
Acesta este un chimical utilizat pentru a prelungi viata unui produs. Se adauga cel mai adesea la alimentele cele mai prelucrate pentru a pastra grasimile. Supraconsumarea acestui chimical poate provoca reactii alergice pe piele.
6. Uleiuri partial hidorgenate
Acestea sunt gasite deseori in prajituri, unt de arahide si produse de patiserie. Pot reduce nivelul colesterolului bun (HDL), in timp ce il maresc pe cel rau (LDL). boli de inima si sunt greu de dizolvat pentru organism.
7. MSG
Sau Glutamatul de Sodiu este un aditiv alimentar care se gaseste in multe alimente, in mod deosebit in restaurantele fast-food. MSG provoaca o supra excitare a celulelor noastre nervoase si pot chiar (consumat in cantitati mari) sa duca la moartea celulelor creierului. Mai mult decat atat, dupa o masa copioasa, MSG-ul poate duce la epuizare.
8. Nitrat de Sodiu si Nitrit de Sodiu
Nitratii si Nitritii de Sodiu sunt compusi chimici de obicei aflati in produsele din carne, cum ar fi sunca si hot-dog. De asemenea, acesti compusi chimici pot afecta modul in care organismul utilizeaza zaharul crescand riscul de diabet zaharat si cancer de colon.
9. Benzoatul de Sodiu
Acesta este un conservant chimic utilizat pentru a preveni dezvoltarea bacteriilor in produsele alimentare, cum ar fi gemuri, placinte de fructe si bauturi racoritoare. De asemenea, acest conservant chimic priveaza celulele noastre de oxigen si slabeste sistemul imunitar.
10. Sulfiti
Sulfitii sunt aditivi alimentari utilizati pentru a pastra culoarea produselor alimentare si pentru a prelungi termenul de valabilitate la multe produse alimentare, precum conserve de fructe, cartofi pai congelati. Acestia pot provoca reactii alergice si printre altele, umflarea ochilor, fetei, limbii.
Sursa acestui articol: hungryforchange.tv
0 commenti:
Leave a thought, a reflection or a wish: