Pear buckwheat parfait (Parfeu de pere cu hrisca)
De ceva vreme am vrut sa realizez o gustare mai deosebita si iata, acest moment a sosit astazi, neintentionat, intr-o dupa-masa racoroasa de ianuarie, intr-o zi particulara pentru romani. De ce spun asta? Deoarece astazi (15.01.2013) s-au implinit 162 de ani de la nasterea celui mai mare poet, prozator si jurnalist roman, Mihai Eminescu.
Am dorit sa amintesc semnificatia acestei zile intrucat, ma gandesc ca in gimanziu si in liceu ati auzit cu totii de Eminescu, mai ales de renumitul "Luceafarul" si probabil atunci, nu a fost niciun elev curios sa asculte sau sa inteleaga esenta cuvintelor sale, insa acum trebuie sa recunoastem ca este cea mai mare voce poetica din literatura romana si ca merita comemorarea noastra.
Asadar, acestea fiind spuse, va prezint o gustare sanatoasa, delicioasa si, prin prezenta acestei imprejurari, o putem numi, de asemenea, speciala :)
Pear buckwheat parfait
Parfeu de pere cu hrisca
INGREDIENTE:
- 1/2 cana nuci caju (inmuiate in prealabil)
- 2 lingurite miere
- 1/2 cana apa
- 2 linguri hrisca (inmuiata in prealabil)
- 1 para (taiata bucati mici)
INSTRUCTIUNI:
Puneti la inmuiat nucile caju intre 20-30 de minute si o ora (durata depinde de cat de moi doriti sa fie si de cat de puternic este aparatul vostru). Si separat, puneti la inmuiat semintele de hrisca timp de aproximativ 20-30 de minute.
Adaugati in blender nucile caju, apa, mierea si mixati pana devine cremos.
Asezati intr-un recipient crema apoi asezati semintele de hrisca (vezi aici detalii despre acest ingredient), adaugati bucatelele de para si din nou crema, iar la sfarsit pentru decor puteti aseza cateva bucatele ramase de para si cateva seminte de hrisca.
Enjoy!
0 commenti:
Leave a thought, a reflection or a wish: