Water part II. Apa partea a II-a

April 27, 2013 Sam 0 Comments

In speranta ca prima parte a articolului v-a inseninat ochii si v-a facut sa fiti mai atenti la etichete si la ce anume introduceti in corpul vostru, revin, in cea de-a doua parte cu alte stiri insemnate, dovedite stiintific, plus un documentar. 

Prezum ca despre felul in care iubirea influenteaza starea noastra de sanatate ati aflat sau macar socotiti cateva dintre efectele acesteia. Insa, despre faptul ca apa are sentimente semui stoluri de informatie anemice si limitate trecand pe la voi. Precum, marturiesc, au survenit si la mine odinioara.

Si, fara prea multe amanunte, este limpede ca esenta vietii este apa. Ea insufleteste omul, animalele si plantele. Corpul nostru este alcatuit in proportie 70% din apa. In interiorul craniului apa atinge un procentaj de 80% apa. 

Cercetatorii au descoperit ca prin expunerea apei in fata unor cuvinte si sentimente pozitive cum ar fi iubirea si recunostinta, acest lucru nu numai amplifica nivelul energetic al apei, dar insasi structura chimica a acesteia se modifica in sensul unei mai mari armonii. 

Cu cat sentimentele pozitive la care este expusa apa sunt mai elevate si mai nobile, cu atat mai frumoase si mai armonioase devin cristalele de apa atunci cand aceasta este inghetata. Dimpotriva, atunci cand apa este expusa unor emotii negative, cum ar fi ura, nivelul energetic al apei se reduce, iar in structura ei chimica intervin schimbari haotice, care o distorsioneaza.

Asadar, daca emotiile umane pot schimba structura apei, va puteti inchipui cu usurinta ce efecte produc ele asupra starii noastre de sanatate. Celulele corpului sunt alcatuite in cea mai mare parte din apa. Va puteti imagina impactul iubirii si al recunostinei asupra corpului nostru?

"In 1995, doctorul Emoto Masaru a fost primul care a reusit sa observe raspunsul apei la muzica. In laboratorul sau, apa a fost supusa mai multor genuri de muzica, iar dupa fiecare sesiune de auditii, aceasta a fost inghetata instantaneu.
Ceea ce a permis observarea sub microscop a cristalelor formate de apa in acest proces. Muzica precum cea a lui Bach, Mozart, Beethoven a format cristale frumoase, armonioase. Muzica precum heavy metal a format cristale urate si nedefinite.
Un alt experiment interesant facut de doctorul Masaru, a fost cel legat de paharele cu orez. Astfel, doctorul Masaru a luat 3 pahare in care a pus orez si peste care a turnat apa. Apoi timp de o luna, in fiecare zi, unui pahar i-a spus “multumesc, te iubesc”, altui pahar i-a spus “esti un idiot, te urasc”, iar pe al treilea l-a ignorat total. 
Dupa o luna, orezul din paharul caruia i s-a multumit, fermenta si dadea un miros placut. Orezul din paharul caruia i s-a vorbit urat se innegrise. Iar orezul din paharul ignorat mucegaise." (Sursa)



In acest sens este incontestabil faptul ca apa ne da o invatatura, ca indiferenta este cea mai zdrobitoare. Astfel ca, sentimentele si gandurile noastre influenteaza in mod direct pe cei din jurul nostru.
Tinand cont ca in corpul, respectiv creierul nostru, se afla un procent atat de mare de apa si ca planeta insasi contine 80% apa, "este logic sa gandim ca toate sentimentele si gandurile negative pe care le avem si pe care le proiectam asupra altora, ne afecteaza in primul rand pe noi si apa din noi." (Sursa)
"De asemenea, s-a observat ca apa structurata face legumele sa cresca mai repede si sa aibe mai multi nutrienti. Se foloseste cu 20% mai putina apa fara ingrasamant la plante. La fel de important s-a observat ca apa poate fi folosita pe post de combustibil, cercetatorii chinezi inventand un motor care functioneaza cu 80% motorina si 20% apa structurata. Acest motor polueaza mai putin si are un consum mult mai scazut."
Ce se desprinde in urma celor prezentate? Ca universul este interconectat, ne pune in relatie, ne uneste si deci, tot ceea ce facem influenteaza tot ceea ce exista in univers. Mai mult decat atat, fiecare cuvant al nostru este ca un strop de apa, un mediu al gandului, o sursa de informatii.

Inzestrati-va cu putina imaginatie, cugetati si "gustati" din viata naturala plina cu dragoste si recunostinta. Haideti sa cernem drumul catre schimbare pornind de la noi. Umplandu-ne de recunostinta si dragoste in fiecare dimineata la trezire si in fiecare seara la culcare.

Acestea fiind spuse, va invit la vizionarea unui documentar foarte bine nuantat, apropo de imprejurimea Sfintei Sarbatori de Pasti si apa sfintita. (Urmatoarele parti ale documentarului se afla in continuare pe pagina Youtube)


Si nu in ultimul rand, fie ca ma repet, nu uitati sa va hidratati bine, beti suficienta apa. Iar apa sa fie cat mai naturala posibil (precum am mentionat in prima parte a articolului). De asemenea, evitati sucurile din comert fie ele "naturale" sau carbogazoase. 

In plus, retineti ca apa ne mentine pielea si organele sanatoase, ea ne creste puterea sistemului imunitar. Si mai ales, nu uitati sa incercati sa va curatati de obiceiul de a consuma apa in timpul mesei sau imediat dupa. Acesta impiedica procesul natural al digestiei. 

In incheiere, iata un citat, sustin eu, concludent: apa, spune Paul Bragg, iti poate salva viata. Dar ti-o poate si distruge. 


0 commenti:

Leave a thought, a reflection or a wish: