Raw Vegan Twix bars

March 27, 2016 Sam 0 Comments


I always wanted to try this raw txiw bars and finally the moment have arrived. A recipe long held but it was worth it. You will discover a contrast between soft and hard texture: crisp on the outside, creamy on the inside. It simply melts in your mouth. Give it a try and let me know. I'm really curious about your verdict.

My view sounds like this:

* Easy to make
* Fast and delicious
* Wholesome dessert
* Ideal snack for kids
* Perfect combination of nutritional values and properties

INGREDIENTS

For the "biscuit" base

- 1 cup rolled oats
- 10 dates soaked over night
- 4 TBSP water
- 1 tsp honey (coconut sugar)

For the "caramel" cream

- 12 dates soaked over night
- 1 banana
- 1 TBSP chia seeds
- 1 tsp honey (coconut sugar)

For the chocolate coating

- 2-3 TBSP coconut oil
- 2 TBSP raw cacao
- 2 TBSP carob

Or recipe here

INSTRUCTIONS

Process the rolled oats in your food processor till you have oat flour.

Add in the rest of the "biscuit" base ingredients. Process until you have a sticky mixture.

Press mixture onto the bottom of your lined tray and place in the freezer.

Next, in your food processor combine all the ingredients for the "caramel" cream. Process till smooth and then spread on your chilled biscuit base in an even layer.

Place in the freezer for at least 4 hours.

After freezing cut your twix into even squares with a sharp knife.

Prepare the chocolate coating and then individually dip the twix squares into your chocolate.

Store bars back to the freezer.

Happy Easter to catholics!


VERSIUNE IN LIMBA ROMANA

Întotdeauna mi-am dorit să încerc rețeta de batoane twix vegane și crude; în sfârșit acest moment a sosit. O rețetă îndelung așteptată, dar merituoasă.
Vei descoperi un contrast plăcut între o textură moale și tare: crocant în exterior, cremos în interior. Pur și simplu ți se topește în gură. Acordă-i o încercare și dă-mi de știre. Sunt curioasă de verdictul tău.

Punctul meu de vedere sună așa:

* Ușor de realizat
* Rapid și delicios
* Desert sănătos
* Gustarea ideală pentru copii
* Combinația perfectă între proprietăți și valori nutriționale

INGREDIENTE

Pentru baza "biscuite"

- 1 cană fulgi de ovăz
- 10 curmale înmuiate peste noapte
- 4 linguri apă
- 1 linguriță miere (zahăr de cocos)

Pentru crema de "caramel"

- 12 curmale înmuiate peste noapte
- 1 banană
- 2 linguri semințe de chia
- 1 linguriță miere (zahăr de cocos)

Pentru glazura de ciocolată

- 3 linguri ulei de cocos
- 2 linguri cacao crudă
- 2 linguri carob

Sau rețeta aici

INSTRUCȚIUNI

Mixează fulgii de ovăz în robotul de bucătărie până se transformă într-o făină de ovăz.

Adaugă restul ingredientelor pentru baza "biscuite" în robot și mixează până ai un amestec lipicios.

Presează amestecul în partea de jos a unei tăvi și pune la congelator.

Apoi în robotul de bucătărie adaugă toate ingredientele pentru crema de "caramel". Mixează până devine cremos. Întinde crema în mod egal deasupra bazei de biscuite.

Pune la congelator pentru minim 4 ore.

După congelare, taie twixul în bucăți egale cu un cuțit bine ascuțit.

Prepară glazura de ciocolată precum am scris mai sus și apoi înmoaie individual batoanele de twix în ciocolată.

Pune înapoi la congelator până când ești gata să deguști.


Urez un Paște fericit catolicilor.


0 commenti:

Leave a thought, a reflection or a wish: