A rawlicios summertime dessert. Un desert crud-delicios de vara
In Romania, luna iunie, popular, se numeste Ciresar. Un nume, spun eu, perfect adaptat naturii divine. Pentru ca ea ne pune la dispozitie neincetat diverse si cuprinzatoare reflectii de culori si gusturi apreciabil atragatoare. Printre care, ce-i drept pentru o perioada scurta de timp, regasim mult slavitele cirese. Astfel ca nu puteam sa trec cu vederea de dulceata lor fara a realiza o gustare.
INGREDIENTE (2 portii)
pentru budinca de chia:
- 1/2 cana lapte de orez
- 2 linguri seminte de chia (despre beneficiile acestor seminte gasiti aici)
- 1 mana de cirese
- 1 lingura fulgi de cocos bio
pentru crema de caju:
- 1 cana nuci caju (inmuiat inprealabil peste noapte sau cel putin 2 ore)
- 1 cana cirese
- 1 lingura de miere (cantitatea in functie de gust)
- 1 lingurita ulei de cocos bio
INSTRUCTIUNI:
Scoateti samburii din cirese si taiati-le bucatele. Adaugati laptele, semintele de chia, fulgii de cocos si ciresele intr-un castron si amestecati bine. Lasati la frigider aproximativ 1-2 ore sau pana cand se absoarbe aproape tot lichidul.
*Nota: semintele de chia retin lichidul de pana la 12 ori greutatea lor transformandu-se astfel intr-o budinca.
Intre timp realizati crema de caju. Adaugati nucile de caju alaturi de cirese (fara samburi), miere si uleiul de cocos in blender si mixati pana cand devine cremos si ingredientele se combina bine intre ele.
Asezati pe rand intr-un pahar un strat din fiecare crema pana cand ramaneti fara budinca si crema.
*Nota: acest desert e mai gustos dupa ce sta aproximativ o ora la frigider.
pentru budinca de chia:
- 1/2 cana lapte de orez
- 2 linguri seminte de chia (despre beneficiile acestor seminte gasiti aici)
- 1 mana de cirese
- 1 lingura fulgi de cocos bio
pentru crema de caju:
- 1 cana nuci caju (inmuiat inprealabil peste noapte sau cel putin 2 ore)
- 1 cana cirese
- 1 lingura de miere (cantitatea in functie de gust)
- 1 lingurita ulei de cocos bio
INSTRUCTIUNI:
Scoateti samburii din cirese si taiati-le bucatele. Adaugati laptele, semintele de chia, fulgii de cocos si ciresele intr-un castron si amestecati bine. Lasati la frigider aproximativ 1-2 ore sau pana cand se absoarbe aproape tot lichidul.
*Nota: semintele de chia retin lichidul de pana la 12 ori greutatea lor transformandu-se astfel intr-o budinca.
Intre timp realizati crema de caju. Adaugati nucile de caju alaturi de cirese (fara samburi), miere si uleiul de cocos in blender si mixati pana cand devine cremos si ingredientele se combina bine intre ele.
Asezati pe rand intr-un pahar un strat din fiecare crema pana cand ramaneti fara budinca si crema.
*Nota: acest desert e mai gustos dupa ce sta aproximativ o ora la frigider.
Va doresc o duminica placuta si o
saptamana minunata!
ENGLISH RECIPE
Ingredients (serves 2 people)
for
the chia pudding:
2 TBSP of chia seeds ½ cup of rice milk 1 handful of cherries, pitted and diced
1 TBSP of coconut
flakes bio
for
the cashew cream:
1 cup of cashews
(soaked over night or at least 2 hours)
1 cup of cherries, pitted and sliced 1 TBSP honey
1 tsp coconut oil bio
|
|
Directions
Start
by preparing the chia seed pudding. Combine all of the ingredients in a small
bowl and stir. Set the pudding in the refrigerator for at least 1-2 hours or
until the mixture thickens and is no longer liquidy.
Then,
assemble the parfaits. In two small to medium sized glasses alternate layers
of the pudding and the cherry cream. Continue to do this in until you have no
more pudding/cream.
*Note:
it is best to allow them to set for another hour or so in the refrigerator
before serving. They are more delicious this way :)
|
0 commenti:
Leave a thought, a reflection or a wish: