Safe, natural solutions to get rid of migraines. Solutii sigure si naturale pentru inlaturarea migrenelor

June 02, 2013 Sam 0 Comments

Iata-ne ajunsi la capatul unui drum numit Mai sau popular, Florar. Un drum proaspat ce infatisa un numar infloritor de zile binevoitoare, neindoios, cu o deviere pitulata in incheiere. Insa, aceasta deviere (ploaia) are un "termen" si cu siguranta va desista foarte curand, oranduind astfel o intrevedere cu incandescentul soare. Iar noua nu ne ramane decat sa nadajduim ca lumina razelor sale ne va cuprinde familiar. Si ca Lunius (luna iunie in latina) va fi marinimos cu noi. 

Asadar, acest punct de plecare al lunii il intampin cu desavarsirea unei promisiuni si, in speranta ca documentarea precedenta v-a insuflat o preschimbare, ma bucur sa va expun continuarea sa prin cateva solutii naturale demne de interes. Precum spuneam, multe dintre persoanele care sufera de migrene nu isi dau seama de efectele anumitor alimente si produse chimice asupra organismului lor. Efecte ce contribuie, implicit, la dezvoltarea migrenelor.

Dar dainuie din trecut o stire preafrumoasa - plantele, superalimentele si desigur, schimbarea regimului alimentar ofera un sprijin natural in aplanarea migrenelor. In acest sens, bunaoara, va istorisesc situatia unei prietene, care de cand si-a transformat stilul de viata si a trecut pe hrana preponderent cruda migrenele, demult inradacinate si datatoare de suferinta, s-au facut nevazute, au pierit cu plenitudine.

Acestea fiind spuse, va invit sa lasati sovaiala la departare, sa mentineti o distanta intre ea si voi si sa produceti o schimbare in viata voastra.

1. Evitati aditivii alimentari si indulcitorii artificiali

Indulcitorii artificiali, conservantii, potentiatorii de aroma, cum ar fi glutamat monosodic (MSG), sunt cunoscute pentru a crea reactii severe la unele persoane, declansand dureri de cap, migrene.

In ciuda numeroaselor simptome si efecte secundare raportate de toxicitatea aspartamului, FDA a permis ca acest produs sa se intoarca pe piata unde continua sa provoace numeroase probleme consumatorilor.

Indulcitori precum aspartam, zaharina si Splenda pot fi inlocuiti cu stevia - o planta dulce naturala - fara efecte secundare cunoscute si fara calorii.

2. Evitati alimentele care declanseaza migrena

Ciocolata, alcool, bauturi care contin cofeina, sucuri, zaharuri rafinate, alimente modificate genetic, cereale ce contin gluten, branzeturi sau arahide sunt unele dintre cele mai comune vinovate alimente care pot provoca migrene.

Incercati sa reintroduceti potentiale alimente problema la un moment dat pe o perioada de cateva saptamani pentru a afla care dintre ele cauzeaza problema. Eliminand aceste alimente din dieta voastra poate suna ca un sacrificiu, cu toate acestea, in cazul in care durerile de cap sunt eliminate sau reduse semnificativ, atunci s-ar putea ca aceasta transformare sa fie de valoare.

3. Adaugati triptofan in regimul alimentar

Triptofan, unul din cei 10 aminoacizi esentiali, stimuleaza productia de dopamina care, la randul sau, contribuie la eliberarea de serotonina. Alinarea migrenei, de multe ori, rezulta din fluxul de serotonina, care ridica starea de spirit, amelioreaza anxietatea si tensiunea si relaxeaza muschii mici din jurul capilarelor de la nivelul scalpului.

Adaugati triptofan in dieta voastra prin consumul de alimente, cum ar fi: carnea de curcan, legume, nuci si seminte.

4. Lavanda - Analgezicul natural

Lavanda este utilizata de fitoterapeuti pentru a calma nervozitatea si are un efect analgezic asupra persoanelor care sufera de migrena. Lavanda reduce inflamatia care apare in vasele de sange in timpul unei migrene si amelioreaza spasmele din muschii gatului, in jurul ochilor și la nivelul scalpului.

Asezati flori uscate de lavanda in plicuri sau in comprese fierbinti pe baza de plante pentru a utiliza atunci cand incep durerile de cap. Alternativ, puteti face un ceai prin adaugarea unei lingurite de flori uscate intr-o cana de apa clocotita timp de 15 minute. Beti lent pe parcursul zilei, iar daca doriti, indulciti cu o lingurita de miere.

5. Ghimbir, menta si Cayenne - Ierburi naturale de atenuare a durerii

Folosiți plante comune de uz casnic, cum ar fi ghimbir, menta si piper cayenne pentru a trata o migrena. Ghimbirul sau menta pot fi, de asemenea, de ajutor in reducerea greturilor, care insotesc multe dureri de cap, migrena.

Pentru a face un ceai din plante, se amesteca cele trei plante impreuna. Puneti un varf de cutit de piper cayenne, o bucata de un centimetru de ghimbir proaspat si o lingurita de menta uscata in doua cesti de apa clocotita si se lasa la aburi timp de 15 minute. Scoateti ierburile si indulciti cu miere dupa gust.

6. Brusturele - Un natural beta-blocant

Brusturele, o planta nativa din Europa si Asia de Nord, a fost gasit pentru a reduce intensitatea de dureri de cap migrena, prin diminuarea inflamatiei si stabilizarea fluxului sanguin la nivelul creierului. Acesta actioneaza ca un beta-blocant, ajuta la controlul tensiunii arteriale si prevenirea spasmelor capilare.

Folositi numai brusture care este etichetat - PA free sau ecologic, asigurandu-va ca orice toxine daunatoare au fost complet eliminate din planta, ceea ce o face apta si in conditii de siguranta pentru utilizare. Brusturele este cunoscut, de asemenea, in scutirea de numeroase alergii, in special cele care pot contribui la provocarea durerilor de cap. (Sursa)

Va doresc o saptamana minunata, fara dureri de cap si suferinta :)


0 commenti:

Leave a thought, a reflection or a wish: