Benefits of bee pollen. Beneficiile polenului de albine

July 01, 2013 Sam 0 Comments

Via internet

Cred ca acest articol este mai mult decat binevenit in acest moment pentru ca, nu cu mult timp inainte am inceput o cura cu polen crud si aspiram temeinic ca acest remediu holistic, utilizat in intreaga lume, sa-i imbogateasca si pe altii. Asadar, ce este polenul?

Polenul de albine este realizat de albine si este hrana larvelor (tinerelor albinute). Acesta este considerat unul dintre alimentele cele mai complet nutritive ale naturii, deoarece contine aproape toate substantele nutritive necesare oamenilor. Polenul tezaurizat cu osteninta este bogat in proteine ​​(aproximativ 40% proteine​​), aminoacizi liberi, vitamine, inclusiv complexul B si acid folic.

Contine multe elemente, care produsele de origine animala nu poseda. Polenul de albine este mai bogat in proteine ​​decat orice sursa animala. Acesta contine mai multi aminoacizi decat carnea de vita, oua sau branza. Aproximativ jumatate din proteinele ​​sale sunt sub forma de aminoacizi liberi, care sunt gata pentru a fi utilizati direct de catre organismul nostru.

Dr. Gabriel Cousens MD, a apreciat polenul de albine ca unul din cele mai recomandate 22 de alimente datatoare de energie. Polenul de albine poate fi utilizat ca medicament pentru o gama larga de conditii de la sanatatea prostatei la boli ale pielii si poate ajuta la prevenirea si corectarea dezechilibrelor nutritionale specifice organismului.

Important de semnalat, osteninta laborioaselor albinute consta in opt ore pe zi timp de o luna pentru a recolta o lingurita de polen. Fiecare granula de polen contine peste doua milioane de granule de polen de flori, iar o lingurita contine peste 2,5 miliarde de boabe de polen de flori. Prin urmare, la urmatoarea intalnire cu o albina, in detrimentul sentimentului de antipatie, faceti-i loc consideratiei si pretuirii.

Iata 10 extraordinare motive pentru a adauga polenul de albine in dieta voastra zilnica:

1. Amplificator de energie - succesiunea de elemente nutritive gasite in polen o face un mare energizant natural. Glucidele, proteinele si vitaminele ​​B te pot ajuta intreaga zi prin sporirea rezistentei si mentinerea unei lupte acerbe cu oboseala.

2. Calmant pentru piele -  polenul de albine este adesea folosit in produsele de actualitate, care au ca scop tratarea bolilor inflamatorii si iritatiile cutanate comune, cum ar fi psoriazis sau eczeme. Aminoacizii si vitaminele protejeaza pielea si ajuta regenerarea celulelor.

3. Sistem respirator - polenul contine o cantitate mare de antioxidanti, care pot avea un efect anti-inflamator asupra tesuturilor plamanilor, prevenind declansarea astmului.

4. Trateaza alergiile - polenul reduce prezenta histaminei, ameliorand multe alergii. Dr. Leo Conway, MD din Denver Colorado, a raportat ca 94 la suta dintre pacientii sai au fost complet eliberati de simptome alergige odata tratati prin hranire pe cale orala cu polen. Totul, de la astm la alergii la probleme ale sinusurilor au fost eliminate, confirmand faptul ca polenul de albine este foarte eficace impotriva unei game largi de boli respiratorii.

5. Sistemul digestiv - in plus fata de vitaminele sanatoase, minerale si proteine​​, polenul de albine contine enzime care pot ajuta la digestie. Enzimele ajuta corpul in obtinerea tuturor substantelor nutritive necesare din alimentele pe care le mananci.

6. Potentator al sistemului imunitar - polenul este bun pentru flora intestinala si sprijina prin urmare, sistemul imunitar. Potrivit expertului holistic Dr. Joseph Mercola, polenul de albine are proprietati antibiotice-tip, care pot ajuta la protejarea organismului impotriva virusilor contractante. Este de asemenea, bogat in antioxidanti care protejeaza celulele de oxidarea daunatoare ale radicalilor liberi.

7. Trateaza adictiile - polenul este folosit holistic pentru vindecarea de dependente si este un bun inhibator al poftelor. Deoarece polenul de albine suprima pofta, este foarte util si necesar in cercetari, mai ales atunci cand vine vorba de gestionarea greutatii.

8. Sprijina sistemul cardiovascular - polenul de albine contine cantitati mari de Rutin, un bioflavonoid antioxidant, care ajuta la consolidarea capilarelor, vaselor de sange, ajuta  in cazul problemelor circulatorii si corecteaza nivelul colesterolului. Competentele sale puternice in anti-coagulare ar putea ajuta la prevenirea unui atac de cord sau a unui accident vascular cerebral.

9. Ajutor pentru prostata - barbatii care sufera de hiperplazie benigna de prostata pot gasi ajutor prin utilizarea polenului de albine. Acesta poate ajuta la reducerea inflamatiei pentru a opri frecventele solicitari de a urina.

10. Probleme de infertilitate - polenul stimuleaza si reface functia ovariana, prin urmare, poate fi folosit pentru a sprijini accelerarea sarcinii. La fel ca fiind un amplificator hormonal este, de asemenea, un extraordinar afrodisiac! (Sursa)


Eu utilizez polen crud de trandafir salbatic. Cu ce este acesta diferit de cel uscat? Ei bine, cel crud, este un aliment VIU care contine in plus lacto-fermenti, enzime, bacterii benefice si anti-oxidanti. 

Polenul crud de trandafir salbatic faciliteaza, printre altele, regenerarea lipsita de efecte secundare a florei intestinale, regleaza tranzitul intestinal fiind totodata un excelent tonic, energizant si anti-anemic. 

Contine in plus minerale ce combat starile de oboseala, suprima surmenajul fizic si intelectual, aduce un flux de energie si prospetime organismului. Si este un aliment triplu Yang - mai multe despre acest aspect in curand.

Administrare: adulti - o lingura pe zi (15 g), preferabil inainte de micul dejun.
                   copii (2-6 ani) - o lingurita (5 g) pe zi, preferabil inainte de micul dejun.

Polenul poate fi administrat ca atare sau amestecat cu o salata de fructe 
in timpul primei mese a zilei 
(fibrele din fructe consolideaza activitatea polenului).
Se poate consuma tot timpul anului, fara restrictii.


*Nota: il puteti gasi in magazinul Miracolul Plantelor, intr-un frigider micut :)

Acestea fiind spuse, in speranta ca v-am trezit interesul, va indemn sa incepeti vara
cu dreptul si sa persistati astfel tot anul.

Numai bine!


0 commenti:

Leave a thought, a reflection or a wish: