Happy birthday vegan cake. Tort vegan de ”La multi ani”
Astăzi este o zi de sărbătoare, e ziua ursulețului meu :* Am vrut să fac un tort nou, și pentru că sunt înnebunită după dovleac, am realizat primul meu tort din dovleac plăcintar. Este nutritiv și delicios. Stați să vedeți ingredientele :) Nu conține zahăr sau lactate. E perfect pentru post. Și desigur e vegan.
INGREDIENTE bază tort
150 g fulgi ovăz
50 g migdale crude
1 lingură semințe de in pisate
------------------------------------
2 curmale medjool
2 linguri stafide
1 linguriță ulei cocos
1 felie dovleac copt
Toate ingredientele din prima parte se mixează în robotul de bucătărie.
Se adaugă curmalele, stafidele, uleiul de cocos și felia de dovleac. Se mixează
până devine un aluat lipicios.
Aluatul se așează într-o formă de tort tip inel și se presează cu degetele.
Se pune la frigider până se face crema.
INGREDIENTE cremă
300 ml lapte ovăz
300 g dovleac copt
sucul de la o jumătate de portocală
pulpa de la o jumătate de portocală
50 g cremă cocos bio (firma Rapunzel)
Toate ingredientele se adaugă în blender și se mixează.
1 linguriță amidon de porumb
1 linguriță 1/2 agar agar
4 linguri lapte ovăz
Cele trei ingrediente se adaugă într-o oală și se amestecă până se încheagă bine.
Se toarnă în blender peste cremă și se mixează din nou.
Crema se toarnă peste blat și se pune din nou la frigider pentru minim 2 ore.
Se ornează cu portocale, semințe de cânepă, physalis.
Duminică plăcută tuturor!
Cu drag,
Sam
0 commenti:
Leave a thought, a reflection or a wish: