Importance of carbohydrates (Importanta glucidelor)
Aceasta e partea frumoasa a blogging-ului, sharing-ul, schimbul de informatie. Astfel, in cinstea acestei oportunitati si in speranta ca va fi util pentru voi, vreau sa va transmit cateva informatii despre importanta glucidelor, ele fiind de multe ori subapreciate.
Glucidele sunt esentiale pentru organismul nostru. Cantitatea minima recomandata pe zi este de 130 de g, in comparatie cu lipidele si proteinele unde cantitatea minima recomandata este de 40 de g pe zi. De asemenea, pentru a intari importanta lor, vreau sa specific ca avem nevoie de 55-65% din totalul caloric de glucide; 20-30% din totalul caloric de lipide, iar 11-13% din necesarul caloric de proteine. Destul de mare diferenta, nu? Mai ales intre proteine si glucide, in ciuda unor pareri conform carora proteinele sunt cele mai importante.
Glucidele pot fi clasificate in doua categorii: cele cu indice glicemic scazut si cele cu indice glicemic ridicat. Intr-un viitor articol promit sa realizez o clasificare a alimentelor cu continut scazut, respectiv ridicat de glucoza.
Ok, toate bune si frumoase, dar unde gasim aceste glucide, va puteti intreba. Ei bine, ele se gasesc in proportie mare in alimentele de origine vegetala, cum ar fi: fructe, legume, orez, grau, porumb, dar si in miere, zahar, produse zaharoase.
Am atasat o imagine, piramida alimentelor, unde puteti observa importanta fiecarui aliment in dieta zilnica.
Va doresc o saptamana frumoasa!
Via google.ro
La sugestia unui cititor am sa specific, de asemenea, ca minimul glucidelor, lipidelor, respectiv proteinelor recomandat pe zi se refera la adultul sanatos, iar cantitatea exacta necesara pe zi se calculeaza in functie de inaltimea, greutatea si activitatea pe care o desfasoara o persoana.
Si apropo, tineti minte ca usa e deschisa mereu pentru sugestii din partea voastra. Doar impreuna putem sa ne dezvoltam!
0 commenti:
Leave a thought, a reflection or a wish: