Sweet november (Noiembrie dulce)

November 02, 2012 Sam 0 Comments

Dovleacul portocaliu sau bostanul este darul pe care il primim toamna, iar cu ocazia Halloween-ului m-am gandit sa profit si sa ma bucur de o reteta specifica perioadei. 

Dar inainte de a va prezenta reteta vreau sa va transmit cateva informatii despre dovleacul dulce. El contine vitamina E, vitamina C si betacaroten, fiind considerati antioxidanti ideali care protejeaza de cancer si de bolile cardiovasculare. Nu contine grasimi si are doar 13 calorii pe 100 de grame. De asemenea, pulpa acestei legume este foarte bine digerata.

Semintele de dovleac sunt o sursa excelenta de magneziu, fosfor si zinc. Sunt utile in inlaturarea parazitilor intestinali, in bolile prostatei la barbati si in unele afectiuni ale stomacului. Regleaza colesterolul si stimuleaza activitatea rinichilor. 
Uleiul extras din seminţele de dovleac a fost utilizat in trecut in vindecarea mai multor boli infectioase, fiind renumit pentru proprietatile sale curative. Este eficient in cresterea potentei la barbati si combate sterilitatea la femei. (Sursa - internet)

Si fara sa ma intind prea mult cu informatiile, va astern ingredientele retetei de dovleac numita si...

Piure de dovleac

Ingrediente:
- 1 dovleac mediu sau mic
- 2 lingurite ulei de cocos
- seminte de dovleac (optional)
- 2-3 linguri miere
- putina sare

Taiati dovleacul in aproximativ 10-15 felii (mie mi-au iesit 3 pahare de marimea celui din imagine), inlaturati coaja si puneti la fiert pentru 15 minute, pana e moale. 
Lasati sa se raceasca putin, apoi il asezati in blender impreuna cu toate ingredientele, adaugati 3 linguri din apa in care a fiert si mixati pana devine cremos.
Umpleti paharele pana la jumatate, puneti cateva seminte de dovleac si completati cu restul piureului.
Si nu in ultimul rand, lasati la racit timp de o ora si bucurati-va de savoarea toamnei.

* Reteta inspirata de Nadia Petrova.

     

Va doresc un noiembrie dulce si senin!

0 commenti:

Leave a thought, a reflection or a wish: