Best time to exercise (Cel mai potrivit moment pentru a face exercitii)

November 24, 2012 Sam 0 Comments

Exista cel mai potrivit moment pentru exercitii? Ce parere aveti? Ei bine, raspunsul este da, exista. Eu am fost curioasa sa aflu raspunsul, insa cu fapte si studii. Si acum, in speranta ca va vor fi la fel de utile precum mi-au fost mie, vreau sa impartasesc cu voi informatiile pe care le-am aflat.

De asemenea, tin sa va spun ca de cand le-am pus in practica rezultatele au fost mai mult decat eficace. Inainte faceam exercitii oricand aveam timp in decursul unei zile, dupa-masa, seara, era putin ca un haos pentru corpul meu. Si, cu siguranta, acest lucru nu era chiar pe placul lui, pentru ca organismul tinde mereu spre ordine, spre echilibru. Mai mult decat atat, uneori chiar nu mai aveam timp sa fac exercitii. Dupa cum bine stiti, exista riscul ca o zi sa se complice.

Asadar, Jean-Loup, medic francez, om de stiinta si antreprenor de biotehnologie, a reusit sa descopere, impreuna cu Amanda Rusell (mentorul meu), unele dintre cele mai bune dovezi din literatura stiintifica, ambii ajungand la o concluzie clara pe care si cercetarile stiintifice o confirma: oamenii ard mai multe grasimi dimineata, inainte de micul dejun, mai degraba decat mai tarziu, in timpul zilei. Si cum se intampla asta? In felul urmator: cand ne trezim nivelul de glicogen (rezerva de glucide) din muschii nostrii, in mod normal, este foarte mic, astfel, suntem in conditia perfecta de a arde grasimi in loc de glucide.

Glucidele sunt sursa primara de energie a corpului nostru. Cand acestea sunt mici sau nivelul de glicogen este scazut, ele abordeaza rezerva noastra secundara de energie adica grasimea corpului.

Insa, beneficiile practicarii exercitiilor dimineata, inainte de micul dejun, merg mai departe decat doar a arde grasime. Cercetariile semnaleaza ca pentru adultii tineri provoaca, de asemenea, o crestere a rezistentei la insulina, evitand diabetul de tip 2.

Acestea sunt vesti bune care ar trebui sa va motiveze sa faceti exercitii dimineata, pentru a ramane sanatosi si pentru a tine la distanta diabetul zaharat. Si, bineinteles, exercitiile fizice e indicat sa le  combinati cu o nutritie adecvata. Gasiti aici cea mai potrivita alimentatie dupa antrenament.

De asemenea, eu personal, pot argumenta alte motive pentru care e bine sa faceti exercitii dimineata si anume: 

  • Energie: chiar daca va veti trezi greu sau obositi, dupa efectuarea exercitiilor va veti simti ca noi si plini de energie, pregatiti sa infruntati ziua.
  • Timp: daca faceti exercitiile dimineata veti avea mai mult timp sa programati alte activitati pe parcursul zilei fara sa va faceti griji ca nu mai ajungeti la sala.
  • Atentie: dimineata sunteti mult mai atenti la practicarea exerciilor insa, dupa o zi lunga de munca concentratia mentala va fi scazuta, iar antrenamentele voastre vor avea de suferit.
Desigur, daca va este greu sa va treziti dimineata si preferati sa faceti exercitii dupa-masa este totusi mai bine decat deloc. Dar, fara nici o indoiala, exista cel mai potrivit moment pentru a face exercitii - dimineata devreme - cu parere de rau pentru bufnitele de seara :)


Via google.ro

Sursa articolului: amanda-russell.com

0 commenti:

Leave a thought, a reflection or a wish: