Înghețată vegană bogată în proteine
După cum spuneam pe Instagram, prima mea înghețată vegană am făcut-o acum aproximativ 5 ani și de atunci încerc întotdeauna să îmbunătățesc cu fiecare rețetă pe care o fac. În cele ce urmează veți descoperi o înghețată sănătoasă, care e bogată în proteine, grăsimi sănătoase și carbohidrați. Nu are urme de zahăr sau lactate. E pur naturală și extrem de prietenoasă cu organismul vostru. De asemenea, e sățioasă și nu ridică glicemia.
Pentru 6 batoane înghețată
200 g tofu natural bio (fără sare)
1/2 cană unt de arahide natural bio
1/2 cană lapte vegetal de orez sau migdale
1 banană congelată
2 linguri sirop de arțar sau sirop de agave
Se adaugă toate ingredientele într-un robot de bucătărie puternic și se mixează.
Se toarnă compoziția într-o formă de silicon. Eu am ales forma clasică de cozonac.
Și se pune la congelator pentru minim 3 ore sau peste noapte.
1 cană sâmburi de pepene verde (lubeniță)
1/3 cană lapte de orez
1-2 linguri sirop de arțar (agave)
Se mixează toate ingredientele într-un blender puternic.
Compoziția se păstrează la frigider.
* Când înghețata e pregătită pentru degustare, se taie bucăți sub formă de batoane și se toarnă deasupra crema din sâmburi de lubeniță.
Vă întrebați poate de ce sâmburi de lubeniță când marea majoritate a persoanelor îi aruncă cu degajare.
Ei bine, sâmburii de pepene verde (lubeniță) sunt extrem de nutrivi, sunt bogați în vitamine, minerale, grăsimi sănătoase și proteine; au 28 g proteine la 100 g.
Surprinzător? Pentru mai multe detalii despre acești minunați sâmburi click aici.
Vă doresc în continuare o vară frumoasă și concediu plăcut!
Cu drag,
Alina
0 commenti:
Leave a thought, a reflection or a wish: