I love pears (Iubesc perele)
Ce nu e de iubit la aceste fructe? Le avem la indemana mereu, au un gust delicios, se pot realiza nenumarate retete din ele - de la deserturi la salate - si nu in ultimul rand, aduc multe beneficii.
- sunt bogate in vitamina C, avand proprietati antioxidante care ne protejeaza de radicalii liberi
- contin fibre care ajuta la prevenirea constipatiei
- studiile au aratat ca perele ajuta la protejarea femeilor impotriva cancerului de san in post-menopauza.
- consumul regulat de pere previne degenerescenta maculara legata de varsta
- ajuta la scaderea tensiunii arteriale
- reduc riscul unui accident vascular cerebral
- continutul ridicat de pectina le face utile in scaderea colesterolului
- sporesc capacitatea de producere a celulelor cu rol imunitar
Acestea fiind spuse, va prezint doua alternative de retete realizate din pere, ambele sunt foarte gustoase.
1. Pere cu ricotta
Ingrediente:
- 1 para mare sau 2 mici
- ricotta (este o branza produsa in Italia care se gaseste si la noi)
- miere
- seminte de in
- fructe de goji
Taiati para in jumatate, inlaturati semintele, intindeti ricotta pe toata suprafata, adaugati putina miere, o lingurita seminte de in, fructele de goji si savurati.
2. Terci de ovaz cu pere
Ingrediente:
- 1 cana lapte de orez, ovaz sau migdale
- 1/2 cana fulgi de ovaz
- 1 para taiata bucatele
- ulei de cocos
- seminte de in
Puneti laptele la incalzit, adaugati fulgii de ovaz, bucatelele de para (cateva bucatele lasati pentru ornat) si amestecati timp de 7-8 minute. Lasati putin sa se raceasca, adaugati o lingurita ulei de cocos si o lingurita seminte de in. Apoi asezati bucatelele ramase de para and enjoy :)
Sper sa va placa.
0 commenti:
Leave a thought, a reflection or a wish: