Paște. Obiceiuri. Desert.

April 14, 2017 Sam 0 Comments

Paștile sau sărbătoarea învierii Domnului se deosebește prin readucerea la viață a naturii, prin culorile pastel, prin căldură, seninătate și ouă colorate. Pentru copii această sărbătoare se rezumă la iepurașul aducător de daruri și la ouă de ciocolată. Pe de altă parte, pentru adulți, Paștele ar trebui să semnifice ceva mai profund - pace, lumină, bunătate, modestie...

Sărbătorile nu înseamnă exces de alimente / a mânca compulsiv și nu 
înseamnă exces de daruri.
Dobândiți cumpătarea și veți învăța armonia și echilibrul în viață!

De asemenea, când vine vorba de dulciuri, vă îndemn să căutați o soluție mai sănătoasă pentru cei mici și cei dragi vouă. În acest sens precum știți deja vin în ajutorul vostru cu o rețetă colorată și numai bună pentru această perioadă.

Dar înainte de toate doresc să vă urez cu această ocazie sărbători senine cu multă armonie și iubire. PAȘTE FERICIT!





INGREDIENTE

Pentru bază:
- 1 cană nuci
1 cană curmale înmuiate în prealabil

Pentru creme:
- 1 cană caju
- 1 lingură miere
- 1/2 cană apă

Pentru crema albastră:
- o parte din compoziția cremei 
- sucul de la o varză roșie
- un vârf de cuțit bicarbonat de sodiu

Pentru crema galbenă:
 o parte din compoziția cremei 
- sucul de la un mango 

Pentru crema roz:
-  o parte din compoziția cremei 
- sucul de la căpșuni

INSTRUCȚIUNI

Pentru bază: se adaugă nucile în robotul de bucătărie și se mixează; se adaugă curmalele și se mixează până devine o pastă lipicioasă. Se întinde compoziția pe fundul unei forme de tort inel și se pune la frigider.

Pentru cremă: se adaugă toate ingredientele în robotul de bucătărie și se mixează; se toarnă compoziția în cantități egale în trei boluri diferite și se lasă deoparte.

Pentru crema albastră: se taie câteva bucăți din varza roșie și se mixează în robotul de bucătărie cu puțină apă. Se strecoară apa rezultată deasupra cremei și se amestecă.

Pentru crema galbenă: se decojește fructul de mango, se taie bucăți și se mixează în robotul de bucătărie cu puțină apă. Se strecoară apa rezultată deasupra cremei și se amestecă.

Pentru crema roz: se adaugă căpșunile congelate în robotul de bucătărie cu puțină apă și se mixează. Se strecoară apa rezultată deasupra cremei și se amestecă.

* Vor rezulta trei boluri de culori diferite care se vor turna pe rând deasupra bazei. Și se va pune la frigider pentru minim 1 oră.






0 commenti:

Leave a thought, a reflection or a wish: