Colon. Colonul
In urma atator postari despre o combinare corecta a alimentelor e necesar si impetuos sa mentionez prezenta colonului. Pentru ca el, dintre toate organele vitale din corp, este cel care sufera cel mai mult de pe urma obiceiurilor alimentare moderne.Sarmanul colon, in zilele noastre, a devenit un fel de groapa de gunoi, care lancezeste precum o gramada de gunoi necolectata in decadenta. Astfel, straturile de substante lipicioase care se depun si care otravesc fluxul sangvin si-au vestit aparitia.
De-a lungul anilor, din alimentele daunatoare consumate in combinatii incorecte, in pliurile colonului se acumuleaza reziduuri toxice, amestecate cu mucus. De pilda, colonul unui american de rand din ziua de azi contine aproximativ 2,5 kg de carne rosie cangrena, digerata pe jumatate.
Potrivit lui V. Earl Irons, atunci cand mancarea nesanatoasa sau daunatoare organismului ajunge in stomac, stomacul transmite imediat impulsuri organului ce produce mucus, avertizandu-l: "pune-te pe treaba, dusmanul e pe drum!"
Prin urmare, mucusul incepe sa fie produs imediat, astfel incat colonul sa fie bine gresat/ uns. De ce e nevoie de acest proces? Deoarece colonul, pentru a proteja organismul sa nu absoarba nici o parte din otrava (alimente toxice, daunatoare) trebuie sa fie pregatit si captusit cu un strat de mucus.
Sistemul digestiv si organele interne reactioneaza prin crearea de mucus. Insa, problemele purced atunci cand exista o supraincarcare de mucus, o intarire a primului strat de mucus. Asa, fiecare strat ulterior favorizeaza cantitatea de mucus, continuand sa se propage. De pilda, consumul de bere, respectiv de lapte, creeaza gramezi de mucus. (Sursa)
Daca acest lucru (ingerarea alimentelor daunatoare si in combinatii nepotrivite) s-ar intampla o data sau de doua ori pe luna, mucusul, dupa ce este intrebuintat, s-ar dezintegra si ar fi eliminat incet din colon, fara a dauna organismului.
Dar sa fim leali, cate persoane se ocupa de acest templu numit corp, cate persoane se ingrijesc de bunastarea lor? Si mai ales, cate persoane investesc prudenta in alegerea produselor ingurgitate? Putine, din pacate. Cel mai dezolant e faptul ca marea majoritate a persoanelor "se trezesc" cand uneori e prea tarziu, cand sanatatea e precara.
Si atunci, se infiripa o intrebare, de ce oamenii asteapta " o palma" pentru a se trezi?
Priviti imaginea de mai jos (cele trei exemple de colon modern tipic) si luati aminte, pentru ca sunt sanse de 95% sa urmariti o reprezentare a propriului colon. Precum sustine Irons, "singurul loc in care mai poti vedea un colon sanatos in ziua de astazi este cartea de anatomie!" (stanga sus - colon sanatos)
In mod natural, ceea ce intra pe o parte trebuie sa iasa pe alta parte, in cele din urma. Numai ca, asemenea celor trei exemple - radiografii reale realizate pe colonul unor persoane aparent sanatoase - in urma reziduurilor toxice din alimente, se formeaza acele rasuciri din imagine, intorsaturi si materii fecale blocate.
Aceasta materie poate putrezi in interior timp de ani si ani de zile, provocand boli sau chiar moarte. Incontestabil, vinovatul in cazul bolilor cronice si degenerative este toxemia. Iar apoi singuri, prin autointoxicare, va supuneti la pedeapsa cu moartea.
De retinut:
* Daca aveti un colon sanatos, ar trebui sa aveti intre 1 si 3 scaune pe zi de obicei la putin timp dupa o masa.
* Puteti ajuta osteneala colonului prin o alimentatie sanatoasa, bogata in alimente crude si in fibre. Pentru a indeparta deseurile acumulate puteti incerca hidroterapia de colon sau clismele.
Cateva povatuiri si indemnuri:
1. Optati pentru alimentele bogate in fibre (cruditati - fructe, legume - cereale, fructe uscate, nuci etc.)
2. Ocoliti alimentele procesate (faina alba, produsele de patiserie, zaharul alb, carnea, lactatele, sucurile, bauturile carbogazoase, alcoolul, tutunul)
1. Optati pentru alimentele bogate in fibre (cruditati - fructe, legume - cereale, fructe uscate, nuci etc.)
2. Ocoliti alimentele procesate (faina alba, produsele de patiserie, zaharul alb, carnea, lactatele, sucurile, bauturile carbogazoase, alcoolul, tutunul)
3. Introduceti activitatea fizica in rutina voastra zilnica. Exercitiile fizice previn “molesirea” si slabirea muschilor abdominali. Miscarea aduce sange plin de oxigen catre intestine, sange care da sanatate si vitalitate celulelor.
Sursa articolului: D. Reid - TAO pentru sanatate, sex si longevitate; Viata verde viu
0 commenti:
Leave a thought, a reflection or a wish: