Happy Holidays | Raw Vegan Cake perfect for Christmas. Sărbători fericite | Tort Crud Vegan perfect pentru Crăciun
Here we are in the winter holidays - best time of the year - carols, snow, mistletoe, warmth, love, family, coziness, Christmas tree...
I'm born in December maybe that's a reason why I love so much this winter holidays, I don't know.
When I was a little girl I was so fascinated by the Christmas tree that I sat on my small pink chair in front of the tree just gaze at it. And I still gaze at it :) It's something so beautiful and magical...
When I was a little girl I was so fascinated by the Christmas tree that I sat on my small pink chair in front of the tree just gaze at it. And I still gaze at it :) It's something so beautiful and magical...
Because is a celebration I thought is a good moment to make a healthy, raw, vegan, sugar free cake perfect for Christmas.
I know you all are making different kind of sweets, but I hope you choose the best ingredients for your health and your loved ones.
* Instead of refined sugar use coconut sugar or if you make raw sweets use honey/maple syrup;
* Instead of white flour use whole wheat flour or oatmeal;
* Instead of regular chocolate use raw vegan chocolate;
* Instead of butter or regular oil use virgin coconut oil or coconut cream;
* Instead of regular salt use sea salt...
There is always a choice, you make choices everyday, every hour and every minute. You either choose life or death. Always choose life, well being and energy.
I wish you Happy Holidays and a Merry Merry Christmas!
INGREDIENTS
Crust:
1 cup oats
1/2 cup walnuts
1 TBSP melted coconut oil
1 tsp cinnamon
1 TBSP honey
1 TBSP honey
Cream:
200 g cashews
4 TBSB melted coconut oil
juice of 1 lemon
1 tsp cinnamon
1 TBSP honey
1 TBSP honey
pinch sea salt
Garnish: cacao powder, raw chocolate, cayenne pepper
INSTRUCTIONS
Add the oats in your food processor and mix. Add the walnuts and mix again.
Add the coconut oil and cinnamon. Mix all together.
Press the mixture firmly and evenly into the bottom of the pan using your fingers.
Put in the freezer.
Add the cashews in your food processor and mix. Add the rest of the ingredients and mix again.
Pour the cashew cream on top spreading it out evenly.
Put in the fridge for 3 hours or overnight.
Dust the top of the cake with cacao powder or spread with melted raw chocolate.
Optional you may add cherries or fruit in your choice.
Optional you may add cherries or fruit in your choice.
VERSIUNE IN LIMBA ROMANA
Iată-ne ajunși în pragul sărbătorilor de iarnă - cea mai frumoasă perioadă a anului - colinde, zăpadă, vâsc, căldură, iubire, familie, confort, brad de Crăciun...
M-am născut în luna Decembrie, poate din această cauză iubesc atât de mult sărbătorile de iarnă, nu știu.
Când am fost micuță am fost atât de fascinată de bradul de Crăciun încât stăteam așezată pe scaunul meu mic și roz în fața bradului doar privindu-l îndelung, contemplându-l. Și încă o fac :) E ceva atât de frumos și magic...
Pentru că e vorba de o sărbătoare m-am gândit că e momentul să fac un tort sănătos, crud, vegan, fără zahăr perfect pentru Crăciun.
Știu că faceți cu toții diverse prăjituri, dar sper că alegeți cele mai bune ingrediente pentru sănătatea voastră și a celor dragi.
* În loc de zahăr rafinat folosiți zahăr de cocos sau dacă faceți deserturi crude folosiți miere ori sirop de arțar;
* În loc de făină albă folosiți făină integrală sau făină de ovăz;
* În loc de ciocolata obișnuită folosiți ciocolată crudă și vegană;
* În loc de unt sau margarină folosiți ulei de cocos sau cremă de cocos;
* În loc de sarea obișnuită folosiți sare de mare...
E întotdeauna loc de alegere, faci alegeri în fiecare zi, în fiecare oră și în fiecare minut. Fie alegi viața, fie moartea. Întotdeauna alege viața, starea de bine și energia.
Vă doresc sărbători fericite și un Crăciun fericit!
INGREDIENTE
Crustă:
1 cană fulgi de ovăz
1/2 cană nuci
1 lingură ulei de cocos topit
1 linguriță scorțișoară
1 lingură miere
Cremă:
200 gr caju
4 linguri ulei de cocos topit
sucul de la o lămâie stoarsă
1 linguriță scoțișoară
1 lingură miere
1 vârf de cuțit sare de mare
Ornament: pudră de cacao, ciocolată crudă, piper roșu
INSTRUCȚIUNI
Adaugați fulgii de ovăz în robotul de bucătărie și mixați. Adaugați nucile și mixați din nou.
Adaugați uleiul de cocos și scoțișoara și mixați din nou.
Folosind degetele presați compoziția ferm și uniform pe fundul vasului unui tort inel.
Puneți în congelator.
Adăgați caju-ul în robotul de bucătărie și mixați. Adaugați restul ingredientelor și mixați din nou.
Turnați crema de caju deasupra răspândind-o uniform.
Puneți la frigider pentru 3 ore sau lăsați peste noapte.
Presărați cu pudră de cacao și/sau ciocolată crudă.
Opțional puteți adauga cireșe sau fructe la alegere.
Crustă:
1 cană fulgi de ovăz
1/2 cană nuci
1 lingură ulei de cocos topit
1 linguriță scorțișoară
1 lingură miere
Cremă:
200 gr caju
4 linguri ulei de cocos topit
sucul de la o lămâie stoarsă
1 linguriță scoțișoară
1 lingură miere
1 vârf de cuțit sare de mare
Ornament: pudră de cacao, ciocolată crudă, piper roșu
INSTRUCȚIUNI
Adaugați fulgii de ovăz în robotul de bucătărie și mixați. Adaugați nucile și mixați din nou.
Adaugați uleiul de cocos și scoțișoara și mixați din nou.
Folosind degetele presați compoziția ferm și uniform pe fundul vasului unui tort inel.
Puneți în congelator.
Adăgați caju-ul în robotul de bucătărie și mixați. Adaugați restul ingredientelor și mixați din nou.
Turnați crema de caju deasupra răspândind-o uniform.
Puneți la frigider pentru 3 ore sau lăsați peste noapte.
Presărați cu pudră de cacao și/sau ciocolată crudă.
Opțional puteți adauga cireșe sau fructe la alegere.
0 commenti:
Leave a thought, a reflection or a wish: